Over mij

Janneke van der Lugt (1974)

Als harpiste en docent heb ik ruim 20 jaar ervaring. Beide aspecten van mijn vak blijven mij boeien en inspireren.

Opleiding

Mijn opleiding tot harpiste volgde ik aan het Noord Nederlands Conservatorium in Groningen bij Meija Blok, aan de Hochschule für Musik in Hamburg bij Maria Graf en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ernestine Stoop.

Daarnaast volgde ik lessen en masterclasses bij Isabelle Moretti, Steffica Zuzek, Karin Wark en Godelieve Schrama.

Voordat ik aan mijn opleiding tot harpiste begon behaalde ik een propedeuse Psychologie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde ik een jaar dwarsfluit aan het Conservatorium van Groningen.

Speler

Als speler begeleid ik regelmatig koren, zowel solo als in begeleidingsorkesten.

Graag werk ik in kamermuziekbezettingen; Met de Russische fluitiste Anastasia Anufrieva vorm ik een duo. Met de Friese sopraan Tetsje van der Kooi en de verhalenverteller Frank Belt  brengen we de voorstelling ‘Vrouwen van de Zee.’ In een nieuwe samenwerking met de fluitiste Judy Landman en de acteur Marius Gosschalk  brengen we de voorstelling ‘Van Gogh Impressies’. Ook ben ik onderdeel van het Pollux Ensemble, waar we momenteel werken aan een programma met als thema Folksongs, waar we onder andere de Folksongs van Berio gaan uitvoeren.

Zie voor meer info onder Programma’s

Wat inspireert mij

De afgelopen jaren volgde ik diverse cursussen op muzikaal en persoonlijk vlak. Elementen uit verschillende methodieken neem ik mee in mijn praktijk.

Naast mijn liefde voor muziek heb ik ook een grote passie voor dans en beweging.  Ik volgde ballet- en moderne danslessen en werkte mee aan verschillende dansproducties. Ik volgde een opleiding Peuterdans bij Yvonne Dingjan in Rotterdam. Bij Arterre in Nijmegen volgde ik de cursus Muziek, Spel en Beweging. Aan het Koninklijk Conservatorium volgde ik de jaarcursus Muziek als Vak gebaseerd op het Kodaly onderwijs.

Yoga neemt een belangrijke plek in mijn leven in.