Over mij

Janneke van der Lugt (1974)

Als harpiste en docent heb ik ruim 20 jaar ervaring. Beide aspecten van mijn vak blijven mij boeien en inspireren.

Opleiding

Mijn opleiding tot harpiste volgde ik aan het Noord Nederlands Conservatorium in Groningen bij Meija Blok, aan de Hochschule für Musik in Hamburg bij Maria Graf en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ernestine Stoop.

Daarnaast volgde ik lessen en masterclasses bij Isabelle Moretti, Steffica Zuzek, Karin Wark en Godelieve Schrama.

Voordat ik aan mijn opleiding tot harpiste begon behaalde ik een propedeuse Psychologie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde ik een jaar dwarsfluit aan het Conservatorium van Groningen.

Speler

Als harpiste begeleid ik regelmatig koren; solo of in kamer- of orkest bezetting.

Zie media.

 

Wat inspireert mij

De grootste inspiratiebron zijn mijn leerlingen. Voor hen en toekomstige leerlingen schreef ik de methode ‘Mijn Harp en Ik.’ Ik volgde diverse cursussen op muzikaal en persoonlijk vlak onder andere een jaartraining ‘Muziek als Vak’ aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en ‘Therapeutisch Harpspel’ bij Anouk Platenkamp. Iets nieuws leren en creëeren maakt dat ik mij geïnspireerd blijf voelen.

Naast mijn liefde voor muziek heb ik ook een grote passie voor dans en beweging.  Ik volgde ballet- en moderne danslessen en werkte mee aan verschillende dansproducties. Ik volgde een opleiding Peuterdans bij Yvonne Dingjan in Rotterdam. Bij Arterre in Nijmegen volgde ik de cursus Muziek, Spel en Beweging.

Elementen uit deze cursussen werken door in mijn lespraktijk.